benefits does broccoli have

benefits does broccoli have Care sunt beneficiile pentru sănătate ale broccoli? Broccoli este o leguma verde din familia verzei. Acesta este, în general, vândute în cap, care au mai multe buchețele de ramificare de pe o tulpină centrală și, uneori, au frunzele încă atașat. Broccoli oferă un bonus de sanatate in forma de substanțe protectoare care s-ar putea proteja de boli. Botanic, broccoli face parte din familia verzei, colectiv cunoscut sub numele de legume crucifere.

Această hrană este foarte scăzut în grăsimi saturate și colesterol. De asemenea, este o sursa buna de proteine, vitamina E (alfa tocoferol), tiamina, riboflavina, acid pantotenic, calciu, fier, magneziu, fosfor și seleniu, și o sursă foarte bună de fibre alimentare, vitamina A, vitamina C, vitamina K , vitamina B6, acid folic, potasiu și mangan

 Beta-caroten si vitamina C, antioxidanti sunt importante, care au fost legate de un risc redus de numeroase condiții, inclusiv cataracta, boli de inima, și mai multe tipuri de cancer. Beneficiile pentru sanatate ale broccoli sunt foarte extinse. Nu numai ca este de legume încărcat cu substanțe nutritive esențiale, ea are, de asemenea, proprietăți terapeutice. Unii oameni iubesc broccoli și unii oameni îl urăsc, dar nimeni nu poate nega faptul că broccoli este o minune nutrional. Aici sunt 10 beneficii de broccoli:

    Ajută cu diabet zaharat
    Boli de inima Lupte
    Ajuta la prevenirea cancerului
    Borduri peste-manca
    Promoveaza sanatatea oaselor
    Regleaza tensiunea arteriala
    Previne raceala
    Stimulează sănătate imunitar
    Lupte malformatii congenitale
    Regleaza hormonii

Informatii nutritionale Broccoli
Valoarea nutritivă la 100 g (3.5 oz)

    Energie: 141 kJ (34 kcal)
    Glucide: 6,64 g
        Zaharuri: 1.7 g
        Fibre alimentare: 2,6 g
    Grăsime: 0,37 g
    Proteine: 2,82 g
    De apă: 89,3 g
    Vitamina A echiv. : 31 pg (4%)
        beta-caroten: 361 g (3%)
        luteina si zeaxantina: 1403 g
    Tiamina (vit. B1): 0.071 mg (6%)
    Riboflavina (vit. B2): 0,117 mg (10%)
    Niacina (vit. B3): 0,639 mg (4%)
    Acidul pantotenic (B5): 0,573 mg (11%)
    Vitamina B6: 0,175 mg (13%)
    Acidul folic (B9 vit.): 63 g (16%)
    Vitamina C: 89,2 mg (107%)
    Vitamina E: 0,78 mg (5%)
    Vitamina K: 101,6 g (97%)
    Calciu: 47 mg (5%)
    Fier: 0,73 mg (6%)
    Magneziu: 21 mg (6%)
    Mangan: 0,21 mg (10%)
    Fosfor: 66 mg (9%)
    Potasiu: 316 mg (7%)
    Zinc: 0,41 mg (4%)

Ambalate cu substante nutritive, este cel mai bun scurt aburita, se amestecă-prajit, sau consumate crude. Broccoli proaspete ar trebui să fie refrigerate în ambalaj respirabil, și consumate în termen de 2-3 zile de la cumpărare. Puteti manca de asemenea, broccoli crud pentru a obține beneficii maxime.

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply